Veelgestelde vragen

Wat is een fine-art print?

De term fine-art print (giclée) is onder kunstenaars veelbesproken. Wat wij hieronder verstaan is eenvoudig: zeer gedetailleerde afdrukken, met originele inkten op zware kwaliteit papier, met een lange levensduur.

Welk papier gebruikt Galerietje?

Per fine-art print staat aangegeven voor welk papier gekozen is. Meestal is dit Hahnemühle Rag Bright White 310 grams. Zwaar, zijdezacht, écht wit papier. Bij uitstek geschikt voor  gedetailleerde kinderboekenillustraties.

Welke inkten gebruikt Galerietje?

Om een lange levensduur van de prints te garanderen maken wij gebruik van originele Epson UltraChrome HDR-inkten in elf kleuren. Prints worden gemaakt op minimaal 1440 dpi. Hoogwaardige reproducties, gelijkend op het origineel.

Welke printer gebruikt Galerietje?

Wanneer een kunstenaar ervoor kiest om niet zelf prints te maken, worden fine art prints door Galerietje gemaakt. Hiervoor gebruiken wij een geavanceerde grootformaat printer van Epson met het breedste kleurenspectrum beschikbaar. Namelijk Epson UltraChrome HDR-inkten in elf kleuren.

De kleuren zijn veel levendiger dan in het kinderboek. Hoe kan dit?

Een kinderboek is ‘standaard’ drukwerk en dit heeft zijn beperkingen. Wij gebruiken superieur papier en een printer met groot kleurbereik. Hierdoor zijn de kleuren intens en helder. De print en het kinderboek zijn dus niet hetzelfde als het gaat om kleur en gevoel van het papier. Met de illustrator maken wij de mooiste prints van zijn illustratie.

Is de afbeelding exact zoals in het kinderboek?

Bij een kinderboek kan het voorkomen dat omwille van de pagina afmeting, een afbeelding is verkleind en bijgesneden. Hierdoor is niet alles te zien. Wij printen altijd de originele illustratie op grootformaat. Zo geniet je van ieder detail.

Hoe houd ik mijn print mooi?

Iedere print is kleurecht en gemaakt om vele jaren van te genieten. Hang de print bij voorkeur niet op een plek waar hij wordt blootgesteld aan veel direct zonlicht. Dan blijft hij het langst mooi. Lijstwerk afstoffen met een zachte doek. Geen reinigingsmiddelen gebruiken.

Waar moet ik op letten als ik zelf mijn print inlijst?

Gebruik zuurvrij papier. Zowel voor het passe-partout als het karton achter de print.   Tip: plak de print vast aan het passe-partout met twee stukken speciaal zuurvrij plakband in de bovenhoeken. Door de lijst kan deze niet meer verschuiven. Voorzichtig transporteren! Vergeet niet dat het gaat om delicaat materiaal, mocht je een print meenemen naar een professionele lijstenmaker.

Kan ik de print ook zonder lijst bestellen?

Dat kan. Let wel, het authentieke gevoel van het papier maakt dat de print kwetsbaar is. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk in te lijsten. Laat de afbeelding niet tegen het glas aankomen. Maak altijd gebruik van een passe-partout. Of een verdieping in de lijst. Dit om beschadigingen te voorkomen.

Ik wil een fine-art print bestellen in een formaat dat niet vermeld wordt op de website, wat nu?

Voor afwijkende formaten kun je contact opnemen via het contactformulier of bel 06-14188453.

Betaalmogelijkheden

Je kan met Ideal betalen of er voor kiezen om 50% vooruit te betalen per directe bankoverschrijving. Kies je voor een aanbetaling dan versturen we je bestelling zodra deze op onze rekening bijgeschreven is. Je ontvangt bij levering nog een factuur voor het nog openstaande bedrag.

Retour en ruilen

Neem eerst contact met ons op. Je kunt artikelen in originele staat en netjes verpakt, tot 14 dagen na ontvangst, retourneren. Je kan hiervoor het formulier voor herroeping gebruiken. Het aankoopbedrag staat dan binnen 14 dagen op je rekening. De kosten voor de retourzending zijn voor de koper.