Connie Snoek

“4 jaar thuis in Azië.”

We treffen Connie Snoek buiten bij een ooit-zo-voornaam-landhuis in het Brabantse. Het gazon is pas gemaaid, daaromheen heeft de natuur het voor het zeggen. “Wie hier wil wonen moet goed alleen kunnen zijn”, grapt ze welgemeend. Dit is nu haar thuis. Plek waar zij is geland na jarenlang reizen door Azië.

India voor een maand was ooit het idee bij vertrek, maar Connie wordt verliefd. Op alles wat ze daar ziet. Reist verder en blijft uiteindelijk 4 jaar in Azië. In die tijd werkt ze als trekking guide in de Himalaya. Een berg ervaringen doet ze op.

Terug in Nederland en bepakt met een onuitputtelijke bron van inspiratie zet zij haar eigen kindertheater op. Maakt decor, kleding, poppen, verhalen, alles zelf. Diezelfde drang om te creëren leidt nu tot een bijzonder debuut.

Kaila de Leeuwentemmer is een prentenboek over een circuskind dat droomt en leeftijdsgenootjes die deze droom wegwuiven. Want Kaila is ‘maar’ een meisje.

Dit inspirerende verhaal is volgehangen met prachtige kostuums. Zo uit het theater gestapt. De illustraties over het circusleven -met ganzen, aapjes, een olifant en leeuwen- zijn duidelijk aangekleed met invloeden van Connies reizen. Net als haar andere werk.

Vlieg met ons mee naar een andere wereld en bekijk de collectie.